Berkel rally 2019 – zondag

Nadat op zaterdag onze ‘zaterdag ploeg’ het eerste traject van de Berkel rally had gevaren was het op zondag de beurt aan de ‘zondag ploeg’. Helaas lukte het niet om beide dagen mee te doen, dit moeten we een volgende keer echt gaan doen afgaande op de enthousiaste verhalen op zondag morgen van de deelnemers die wel beide dagen hadden meegedaan.
Op zondag morgen vertrokken we vanaf onze botenloods richting Borculo; bij de de Zompe (botenloods van de Berkel zomp in Borculo) werd er weer gestart. Op het moment dat we in Borculo vertrokken (omstreeks 9:00 uur) was het al lekker warm met een strak blauwe hemel.
Onderweg was het lekker genieten van de zon en de natuur, de temperatuur liep snel op naar zo’n 30C. Sneller dan verwacht waren we in Lochem, waar we – na het overdragen – 2x stranden op een kleine ‘stuw’ in de Berkel. Beide keren hebben we de poortjes gemist waar je doorheen kunt varen, gelukkig kunnen onze PE boten tegen een stootje 😉 Wel een klein puntje van verbetering voor de volgende tocht(en) (betere markering plaatsen), maar dat is ook alles wat we aan kritiek hadden… bij deze een compliment voor de organisatie, voor de rest verliep het namelijk vlekkeloos! Ook het enthousiasme dat we onderweg zagen bij de mensen aan de kant was leuk om mee te maken.

Bij LKV Njord was er een koffie/thee/plas pauze. Na Lochem word de Berkel nog mooier en gaat deze meanderen door het landschap; een goede manier om de toch al prachtige Achterhoek om een andere manier te zien.

Bij Zutphen werd het drukker met huur kano’s, in ieder geval goed om je reactie vermogen te testen 😉 We werden verwelkomt door een Berkel zomp en bij de finish bleek dat we als 3e en 4e binnen waren. Alweer een podium plaats voor RKV Het Anker! Met een diner bon op zak hebben we de ‘omrij dames’ mee uit eten genomen: een mooi einde van een prachtige dag op de Berkel!