Erft 19 oktober 2013

Dit keer zijn we met een ‘grote’ groep naar Neuss afgereisd: Alda, Aniek, Ed, Hans-Peter, Hermen, Jens, Joey, Lisanne, Loes, Monique, Robert en Wiebe. We zijn weer begonnen bij de spoorbrug (Nixhütterweg), hier hebben Alda, Aniek, Hans-Peter, Lisanne en Loes voor het eerst kennis gemaakt met het uit- en invaren van keerwater in stromend water.


Daarna zijn we teruggevaren naar de instapplaats, vanaf daar is iedereen (zelfs diegenen die daar in eerste instantie aan twijfelden) de waterval afgevaren naar de slalombaan. Daar hebben we een tijd geoefend op de slalombaan (poortjes meppen?!).

Vervolgens zijn we doorgevaren naar de eerstvolgende waterval (wals), om daarachter het surfen en traverseren te oefenen. Ondertussen konden we genieten van kajakkers van de Batavieren die daar een onderlinge competitie hadden.

Na een welverdiende pauze zijn we de Erft verder afgevaren; op de verschillende watervallen/stroomversnellingen hebben we diverse oefeningen gedaan; ook diegenen die voor de eerste keer meegingen deden daar dapper aan mee (met af en toe een nat pak als gevolg). Jens liet nog zien hoe je je boot verticaal uit het water krijgt (ook tot zijn eigen verrassing).

Op het einde een stukje over de Rijn naar de jachthaven in Neuss gevaren; na het opladen van de boten hadden we een gezellige afsluiting met broodjes hamburger (Hans-Peter bedankt!) en ijsjes van een (toevallig?) passerende ijscowagen (Alda bedank!).

Zie ons fotoalbum voor de foto’s van deze dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.