Ankerlogo
Kano
Informatie

Kanoën

Kanoën in de Achterhoek

Kanovaren is een veelzijdige sport voor jong en oud! Bij RKV Het Anker kan iedereen terecht om in verenigingsverband kano te varen in de volgende disciplines:

Vlakwatervaren

Rustige wateren

Wildwatervaren

In wilde wateren

Kanopolo

Polo spelen in de kano

Met ons clubgebouw direct gelegen aan de rivier de Oude IJssel in Ulft kunnen wij onze sport goed beoefenen. Vanuit het clubgebouw wordt elke zondagochtend en in de zomermaanden ook op woensdag avond gevaren. In groepen wordt vlakwater gevaren richting Terborg of Voorst en de kanopoloërs trainen voor het clubgebouw. 

 

Het kanopoloteam neemt meerdere malen per jaar deel aan diverse toernooien inclusief het Nederlands Kampioenschap. Voor de discipline vlakwatervaren worden regelmatig toertochten georganiseerd op rivieren als de Linge, de Dinkel of de Gelderse IJssel. Vlakwater varen gebeurt zowel in kajaks als in een canadees. 

 

Om wildwater te kunnen varen worden regelmatig dagtochten georganiseerd naar rivieren in het buitenland, hoofdzakelijk Duitsland en België. Ook wordt minimaal één keer per jaar een wildwaterweek georganiseerd waarbij iedereen van de vereniging, ongeacht het niveau, mee kan naar een buitenlandse bestemming om een week lang wildwater te varen.

 

Als vereniging beschikken wij over een ruime vloot kajaks, poloboten en canadezen. Tijdens de eerste twee jaar van je lidmaatschap mag je zonder extra kosten gebruik maken van het materieel van de vereniging. Dit geeft je ruim de tijd om te leren wat je leuk vind en uit te vinden welk type boot het beste bij jou past. Na twee jaar verwachten we dat iedereen zijn of haar eigen boot en materieel koopt. In ons clubgebouw mag ieder lid één privéboot kosteloos opslaan, mits er ruimte beschikbaar is. Bij opslag van meerdere boten door dezelfde persoon worden kosten in rekening gebracht.

Op het water moet je je altijd bewust zijn van de risico’s. Alleen iemand in het bezit van een zwemdiploma of op een andere manier aantoonbaar zwemvaardig is mag bij ons komen varen. Bij koud weer of koud water zijn we extra voorzichtig, neopreen kleding kan dan een vereiste zijn.

Enthousiast geworden over het kanovaren? Kom dan eens gezellig meevaren om te kijken of het ook echt wat voor je is. Je kunt vier keer vrijblijvend meedoen. Laat ons wel even van te voren weten wanneer je komt. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar kanowerkgroep@rkvhetanker.nl of door contact op te nemen met Rigo Heldoorn, voorzitter kanocommissie RKV Het Anker (0610215368)

  • Zondagochtend van 10.00 uur tot en met +- 12.30 uur
  • Woensdagavond van 18.45 uur tot en met +- 21.30 uur (alleen in de zomermaanden)

 

Als lid kun je zelf kiezen wanneer je het water op gaat. In onze kano-app kan worden afgestemd over wanneer je samen kunt varen.
We hebben ook vaste vaarmomenten:

Voor specifieke vragen of de verschillende disciplines kunt u direct contact opnemen via de volgende e-mail adressen:

Contactpersoon
J. van Krieken
vlakwater @ rkvhetanker.nl
Contactpersoon
H. Plantinga
kanopolo @ rkvhetanker.nl
Contactpersoon
R. Heldoorn
wildwater @ rkvhetanker.nl