Kanopolotoernooi Keistad: jeugd behaalt de tweede plaats!

Het was weer tijd voor een van de bekendere toernooien van de polokalender: Keistad. Het Anker stuurde 2 teams, jeugdklasse en derde klasse.

Zaterdag

De jeugddelegatie ging als eerste van start om 08:30 tegen de thuisploeg, erg spannend werd het niet, er werd gewonnen met 9 – 1. De wedstrijd daarna was tegen Helmond, HWC De Helmvaarders, de gemiddelde leeftijd van dit team lag rond de 10 jaar en er heerste aan onze kant onderschatting. We kwamen op achterstand. Gelukkig maakten we dit snel weer goed en ging het daarna snel heen en weer, we wonnen de wedstrijd met 8 – 5 maar tevreden waren we niet, dit moest beter! Rijnland was een team waar we voor moesten oppassen, het team oogde fris en georganiseerd. Ook bij deze wedstrijd kwamen we op achterstand maar de uiteindelijke stand was 8 -3. het begon te lopen in ons team, defensief lagen we sterk en de aanval liep op rolletjes. Het Anker liep ondertussen aan kop met MdR, beide hadden 9 punten met een voorsprong van 6 punten op de eerst volgende. De laatste wedstrijd zou een clash worden tussen de 2 koplopers, helaas bleek MdR een maatje te groot en waren we geen partij voor het Uithoornse team: 11-5 was de uitslag.

Maarten maakte zijn debuut in het Anker D-team (en deed zeker niet onder aan de meer ervaren spelers), de ‘volwassenen’ werden aangesterkt met een illuster duo: Natsec-leden Hanno en Rick. Met frisse moed gingen we het water op. Dit resulteerde in hard gestreden wedstrijden tegen De Batavier B, DKV Euros en Hydro S—waar we niet ontevreden over kunnen zijn.

Pauze! We aten wat in Amersfoort en besloten nog even een kleine trainingssessie te doen, in echte kanopolo-stijl stroomden mensen toe van andere teams. Na flink te hebben gesocialized ging Kees door zijn rug en had daar flink last van, na een paracetamolletje was het dus bedtijd!

Zondag

De heren werden op vurige wijze (veel te) vroeg gewekt door een enthousiaste Rigo. Al spelend kreeg het team de slag te pakken, het ging defensief beter samenspelen en vond vaker gaten in de verdediging. De laatste wedstrijd speelden we zelfs voor een plek bovenaan de ranglijst! (2e poule.) De gelijkmaker werd echter een fractie van een seconde te laat ingeschoten, het bleef helaas 2 – 3.

De eerste wedstrijd van het jeugdteam ging niet door, zij konden dus uitslapen. Voor Kees was spelen niet mogelijk, hij fungeerde als coach (langs de kant). Om 11:30 moesten we tegen DKV en ook zij waren geen partij voor ons, we wonnen met 12 – 0. Daarna volgde een voor ons spannende wedstrijd, Venlo. Zouden we winnen speelden we de finale, verlies betekende een derde plaats en een ticket om de finale te fluiten. Ook dit team was redelijk jong maar had meer kwaliteit in huis, we moesten de fout die we bij HWC gemaakt hadden niet nog eens maken. Uiteindelijk werd het een erg eenzijdige pot met een einduitslag van 13-1(!).

Finale De finale was een feit, MDR verkeek zich ook niet op DKV en HWC en werd onze tegenstander als groepswinnaar. Wat we wisten was het snoeiharde schot van middenuit de pot en de vlijmscherpe counters. Met ondersteuning van Conrado (Batavier) en Ravi (Euros) gingen we van start, we lagen sterk en praktisch elk schot werd geblokt. Helaas werd het 1-0, en scoren tegen de ijzersterke keeper was onmogelijk. Met een 3 – 0 stand maakte Jens nog een erepunt. 3 – 1 was de eindstand. We hadden fantastisch gespeeld en een podiumplaats–en daarmee de eerste trofee van RKV Het Anker!!!–was een feit!

kano keistad 2016 -2 keistad 2016 -2