Pinksterweekend de Weerribben

Fred en Doré stonden van Vrijdag 17 mei t/m Maandag 20 mei op camping De Kluft in Ossenzijl.

Alhoewel de weersvoorspelling de hele week een regenkans van 85% aangaf voor Zaterdag hebben Monique en Robert toch de gok gewaagd om een dag op bezoek te komen om een tocht te maken in de Weerribben. Om half 8 zijn we vanuit Gendringen vertrokken, het weer onderweg was conform de weersvoorspelling. Om iets over 9 waren we op de plaats van bestemming, tijdens het zoeken naar de plek waar Fred en Doré stonden zagen we dat er ook een kanovereniging uit Emden op de camping stond; dat zag er gezellig uit en was een eerste indicatie van alle kanoërs/kajakkers die er op de camping aanwezig waren.


Na een kop koffie met ‘wat lekkers’ hebben we 2 kajaks gehuurd, om 11 uur zijn we vertrokken vanaf de camping; op dat tijdstip was het droog, de temperatuur was rond de 15-16C. Fred en Doré hadden de Weerribben route (15 km) gekozen om te varen, dit was een prachtige tocht: de afstand was goed te doen en we hebben genoten van de natuur onderweg.

Het was zéér rustig op het water, op de hoofdvaarten waren een aantal jachten, maar in de Weerribben zijn we maar één Canadese kano (vader + zoon) tegen gekomen + een tractor (jawel: op ‘t water) + een roeiboot (4 met stuurvrouw).

De roeiboot had een verkeerde afslag genomen (“we zijn verdwaald”) en had erg veel moeite om door de smalle slootjes te komen; voor ons was dat een komisch gezicht, de vraag of de Oude IJssel niet te smal is om te roeien was wat ons betreft gelijk beantwoord.

We hebben na 11:00 uur geen regen gehad, wat – na de aanvankelijke weersvoorspelling – voor ons natuurlijk een geluk was. Tegen 16:00 uur waren we weer terug op de camping; als afsluiting van deze prachtige dag hebben we nog lekker gebarbecued (Fred en Doré: de hertenbiefstuk was heerlijk!).

Wat ons betreft is dit voor herhaling vatbaar, de volgende keer willen we echter wel meerdere dagen gaan. Ook zou het leuk zijn als er de volgende keer meer mensen meegaan!

Bekijk het fotoalbum voor de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.