Ankerlogo
Roei
informatie

Roeien

Roeien is een sport waarbij met behulp van riemen een boot vooruit gestuwd wordt. Roeien onderscheidt zich van kanoën omdat de roeiers tegengesteld aan de vaarrichting kijken. Ook levert de boot het draaipunt voor de roeiriem, terwijl bij kanoën de peddel geen verbinding met de boot heeft.

Als sport kan roeien individueel of in ploegverband beoefend worden. Er is een aantal verschillende disciplines bij het roeien. In de skiff, een boot voor één persoon, wordt er altijd geroeid met twee riemen. Bij boten met twee of meer roeiers zijn er twee mogelijkheden. Of iedere roeier heeft één riem (boordroeien) of iedere roeier heeft twee riemen (scullen). In het grootste reguliere nummer, de acht met stuurman, wordt altijd geroeid met één riem per roeier.

Roeien op de Oude IJssel

Vanuit Ulft kunnen we prachtig roeien over de Oude IJssel. Een mooie rustige rivier in een prachtige omgeving. Roeien is een veelzijdige sport waarbij je je hele lichaam gebruikt. Roeien kan in een team of individueel. Je kunt roeien voor de ontspanning of voor de inspanning. Roeien is een combinatie van gezond, gezellig en genieten.

Jong en oud

Bij onze vereniging zijn jonge en oude, ervaren of onervaren roeiers allemaal even welkom. Goed roeien is een kunst op zich. Vaak blijven roeiers hun leven lang bezig om hun techniek te verbeteren. Er zijn ervaren roeiers in onze vereniging die de beginners graag de kneepjes van het vak bijbrengen. Roeien is een sportieve uitdaging waar met begeleiding aan je techniek kan worden gewerkt. Je haal perfectioneren of juist met een groep roeiers in een cadans komen. Het Anker biedt zowel voor de beginnende als gevorderde roeier wat wils.

Vloot

Onze vloot

Roeiboten zijn erg kostbaar. Er zijn maar weinig mensen met een eigen boot. Zeker in meerpersoonsboten vaar je altijd met een boot van de vereniging. Omdat we een startende vereniging zijn hebben we nog niet zoveel boten. We hebben een vlootplan opgesteld om te werken aan een vloot waarin zowel beginners als gevorderden met plezier het water op kunnen. 

Op dit moment zijn we onze vloot aan het uitbouwen.

Als er verenigingen zijn die een boot over hebben houden we ons aanbevolen.

roeien-masker