Schoonmaakactie 21 maart 2015

Op zaterdag 21 maart 2015 werd door de Gemeente Oude IJsselstreek en de wildbeheereenheden Wisch en Gendringen-Bergh weer de jaarlijkse opschoondag gehouden.

Net als het afgelopen jaar heeft Alda de nodige vrijwilligers binnen onze vereniging opgetrommeld en de nodige voorbereidingen getroffen voor deze – helaas nog steeds noodzakelijke – actie.

Om 9:00 uur gingen onze teams het water op, één team – roeiers in onze wherry, een Canadees + kajakkers – ging stroomafwaarts, het andere – Canadees + kajakkers – ging stroomopwaarts richting het Diekshuus, het derde team heeft stroomopwaarts een gedeelte van de Aa-strang schoongemaakt.

Team twee was nog getuige van de vangst van een karper van 14 kilo, er is gelukkig toch wel leven mogelijk in de Oude IJssel/Aa-strang!

Bij de nieuwe uitkijktoren zat de Canadees van team twee al zodanig vol dat de vuilniszakken en de tuinkabouter meegegeven werden aan Alfons (bedankt!) die de zakken naar de loods bracht. Vanaf de uitkijktoren tot aan de brug bij Engbergen hadden we weer de nodige vuilniszakken vol, gelukkig stond Alfons ons daar weer op te wachten.
Op het laatste traject tot aan het Diekshuus lagen ontzettend veel lege flessen, toch het meest vervuilde deel dat we tegenkwamen. Bij de kanostoep bij het Diekshuus hebben we een korte pauze gehouden, het was best fris in de wind! Snel weer de boten ingegaan om terug te gaan naar de loods, uiteraard hebben op de terugweg weer afval verzameld.

Op de terugweg kregen we een ‘buitje’ over ons heen, helaas hield dit buitje toch vrij lang aan (goed kanoweer!). Nadat team één terug kwam werden de vuilniszakken (45!) opgehaald door medewerkers van de gemeente. Vervolgens zijn we nog met een aantal vrijwilligers naar de gemeentewerf gegaan, waar we werden getrakteerd op koffie/thee/fris en broodjes.

De ‘uitslagen’ van de actie werden bekendgemaakt: tot onze verrassing kregen we een cheque van €304,96 uitgereikt. Een fantastisch resultaat voor onze vereniging! Alle vrijwilligers en met name Alda bedankt voor jullie inzet!
Foto’s opschoondag van Monique.