Vaartocht op de Linge

Op zondag 11 juni zijn we naar Tiel gereden om op de Linge te gaan varen. Het startpunt (waterzuivering bij het industrie terrein) was gelukkig het minst fraaie punt van de hele tocht; nadat Jan en Alda de auto’s hadden omgereden konden we beginnen aan de tocht.
Het weer was fantastisch met een temperatuur van +25C; we hebben kunnen genieten van het landschap en de leuke optrekjes aan de Linge (de moeite waard om ook eens daar te varen!).

De eerste overdraging was bij een camping, waar we gelijk maar hebben geluncht. Nadat Jan en Loes gezellig hadden bijgekletst met de camping eigenaar zijn we verder gevaren; de Linge meandert door de Betuwe, dus achter bijna elke bocht weer een verrassing.

De tweede overdraging was wat lastiger: de ruimte rond de kanostoepen was begroeid met onkruid (lees: brandnetels, distels en meer ‘groen-met-naalden’). De tocht werd door sommigen dan ook voortgezet met enige jeuk…

De derde en laatste overdraging was niet ver van de aftakking naar de Korne.

Het laatste stuk zijn we via de Korne naar Buren gevaren, hier zijn we toch wat meer pleziervaart tegen gekomen.
Na 19 kilometer kwamen we in Buren aan, waar we – na het laden van de boten – een terrasje hebben gepakt als afsluiting van een prachtige dag.

Meer foto’s van de tocht